2011-11-08 13:23:33• hírek • Kocsis Zoltán

Nyolcezer lejjel büntették meg a kábeltévé-szolgáltatót

Az elmúlt időszakban tucatnyi felháborodott bejelentés érkezett a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, melyben az egyik, Szatmár megyében is tevékenykedő, országos kábeltévé-szolgáltató ellen panaszkodtak az emberek. A Hatóság munkatársai egy gyógyszertárat is megbüntettek és a szélvédő-tisztítókat ellenőrizték.

Amint azt keddi sajtótájékoztatóján Valentin Breban, a Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője elmondta, Szatmár megye több településéről is panaszt tettek egy kábeltévé-szolgáltató ellen, mondván, azok hónapokig sem reagáltak az előfizetők hibajelentéseire. A hatóság, miután utánajárt az ügynek, összesen nyolc ezer lejre büntette meg a korábban a vezetékes telefonok piacán monopolhelyzetben lévő szolgáltatót, valamint arra kötelezte a vállalatot, hogy visszafizesse a panaszosok előfizetési díjait.

Szintén lakossági panasz nyomán büntették meg az egyik szupermarket területén belül tevékenykedő gyógyszertárat, ahol az illető olyan köhögés elleni szirupot vett, amelynek szavatossági ideje már márciusban lejárt. A Hatóság munkatársai nem találtak raktáron további ilyen szirupot (nem kizárt, hogy a gyógyszertár gyorsan eltüntette őket) és 1000 lejes bírságot róttak a patikára.

Tematikus vizsgálataik során október utolsó és november első napjaiban a gépkocsiszélvédő-tisztító szerek forgalmazását ellenőrizték. Nyolc kereskedelmi egységet vettek górcső alá, hét figyelmeztetést és három bírságot róttak ki, összesen 20.000 lej értékben. Az egyik forgalmazónál olyan csomagolást találtak, ahol a címke rossz állapotban volt, egy másiknál pedig hiányzott a román nyelvű fordítás. Előbbi esetben 150 lej, utóbbi esetben pedig 450 lej értékű termék forgalmazását függesztették fel ideiglenesen.

Ennél rosszabbul járt az a két forgalmazó, akik olyan tisztítószereket árusítottak, amelyek nem rendelkeztek úgynevezett gyermekzárral. Ez azt jelenti, hogy a palackokat egyszerűen ki lehetett nyitni, így a gyerekek könnyen hozzájuthattak a benne lévő, metanolt is tartalmazó folyadékhoz. Az ilyen csomagolású termékek forgalmazását végérvényesen betiltották.

A bal oldali palack zárása nem megfelelő, a jobb oldalié igen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: